Logo Ankergemeente Ankergemeente

Houd moed
Psalm 77:10

„Groot verdriet” in gereformeerde gemeente Kruiningen
In de gereformeerde gemeente (gg) in Kruiningen was zondag „groot verdriet merkbaar over de breuk in de gemeente.” Dat zegt ds. J. M. D. de Heer (Middelburg-Centrum), die de drie zondagse kerkdiensten leidde. Volgens hem zijn de diensten „in rust en orde” verlopen.

HHJO-dag +16: Geloofwaardige christen leeft in afhankelijkheid
„Bestaat God eigenlijk wel?” Met deze vraag opende ds. R. W. Mulder zaterdag de jongerendag 16+ van de Hersteld Hervormde Jongerenorganisatie (HHJO) over het thema ”Geloofwaardig.”

Ds. Van Rijswijk spreekt bij JBGG-conferentie over rechtvaardiging door het geloof
„De kerk staat of valt met de leer van de rechtvaardiging door het geloof.” Dat stelde ds. J. van Rijswijk zaterdag in Ter Aar, bij Zin-in 21+-najaarsconferentie van de Jeugdbond Gereformeerde Gemeenten (JBGG).

Kand. D. van Luttikhuizen bevestigd als predikant cgk Gent-Rehobôth
Kand. D. van Luttikhuizen is zaterdag bevestigd als predikant van de christelijke gereformeerde kerk te Dordrecht-Centrum voor de wijkgemeente Gent Rehobôth (Evangelisch Centrum).

Ds. B. Coster bij SEZ-middag: Spanje is zendingsland
Nederlands zendingswerk moet zijn eigen karakter behouden en niet streven naar verengelsing of veramerikanisering.

Ds. A. Visser voor GZB uitgezonden naar Zimbabwe
Ds. A. Visser en zijn vrouw zijn zondagmiddag vanuit de hervormde gemeente te Garderen uitgezonden naar Zimbabwe. Het betreft hun tweede uitzending naar dit land. Afhankelijk van de politieke situatie is 28 november hun voorgenomen vertrekdatum.

Model Tempelberg tijdelijk naar Berlijn
Het pronkstuk uit de collectie van het Bijbels Museum in Amsterdam, een model van de Tempelberg, verhuist tijdelijk naar het Joods Museum in Berlijn.