Logo Het Anker Ankergemeente
Kerkelijk centrum 'De Rank'
Lupinestraat 11
3434 HA Nieuwegein.
✆ 030-606 42 88

‘Recht door zee’ thema Week van Gebed 2018

Missie NederlandSikomene

Vrijheid van slavernij belangrijk onderwerp in jaarlijkse gebedsweek


'Recht door zee' is het thema voor de Week van Gebed voor de eenheid van christenen. De jaarlijkse gebedsweek vindt in 2018 plaats van 21 tot en met 28 januari. Het thema haakt aan op het danklied van Mozes en Mirjam uit het Bijbelboek Exodus, en is afkomstig uit het Caribisch gebied. De Week van Gebed wordt georganiseerd door de Raad van Kerken en MissieNederland.


Christenen in Nederland komen in de Week van Gebed samen om te bidden voor elkaar, voor de stad, het land en de wereld. Ook in Nieuwegein zijn er interkerkelijke gebedsbijeenkomsten. Ieder die mee wil bidden is van harte welkom.

Kerken uit het Caribisch gebied hebben dit jaar het thema ‘Recht door Zee’ uitgekozen. Het lied van Mozes en Mirjam is een lied van de overwinning op de onderdrukking. Tegenwoordig zien de Caribische christenen uit veel verschillende tradities de hand van God actief in het beëindigen van de slavernij en onderdrukking. De tekst nodigt uit om verder na te denken over de manier hoe mensen het evangelie verstaan in deze tijd.

De startavond op maandag 22 januari is gereserveerd voor een presentatie met als onderwerp ‘Gebed in de wijken’ en is van 19:30 – 21:30 uur. Op de overige dagen, dinsdag 23 januari tot en met vrijdag 26 januari, zijn de bijeenkomsten tussen 19:00 en 19:45 uur waarbij iedere keer het thema vanuit een andere hoek belicht wordt en er gezamenlijk wordt gebeden.

De gebedsbijeenkomsten vinden plaats in het gebouw van het Leger des Heils aan de Sluyterslaan 533 (aan de rotonde bij City Plaza). Iedereen is van harte uitgenodigd om aan een of meerdere avonden deel te nemen.



Terug...