Logo Ankergemeente Ankergemeente
Kerkelijk centrum 'De Rank'
Lupinestraat 11
3434 HA Nieuwegein.
✆ 030-606 42 88

Alpha

"Een proefabonnement op het geloof"
Zo omschreef een dagblad de Alpha, een simpel en doeltreffend concept om kennis te maken met het christelijk geloof.

Met meestal zo’n 10-15 mensen komen we tien avonden en een kort weekend bij elkaar in een huiskamer om de basisbeginselen van het geloof te bespreken. Elke avond begint met een maaltijd, gevolgd door een presentatie en een discussie met elkaar in de groep of in kleine groepjes. Het volgen van de Alpha is gratis, voor de zaterdag van het weekend wordt een bijdrage gevraagd van ongeveer € 25,-.

In Nederland hebben al 250.000 mensen de Alpha gevolgd. De ervaringen zijn bijzonder positief. Deelnemers zijn enthousiast over de ontspannen sfeer waarin men vrijblijvend van gedachten kan wisselen over de vraag of er meer is in het leven. En je ontmoet nieuwe mensen die met soortgelijke vragen komen.

Gespreksonderwerpen
Enkele onderwerpen die besproken worden zijn: "Is er meer?", "Wie is Jezus?", "Bidden: waarom en hoe?", "De bijbel lezen: waarom en hoe?", "Hoe leidt God ons?" en "Hoe zit het met de kerk?".

Wanneer?
11 februari 2020 – 21 april 2020
Door de corona-maatregelen is deze cursus half maart abrupt stil komen te liggen. Met de deelnemers wordt gekeken hoe de cursus later weer kan worden vervolgd.

Informatie en aanmelden
Als je belangstelling hebt kun je informatie opvragen bij Paula Blokhuis via paulablokhuis@gmail.com.

Kijk voor meer informatie ook op de landelijke site: www.alphanederland.org.