Logo Ankergemeente Ankergemeente

Gezegende omhelzing
Mattheüs 25:21

Diospi Suyana: Ziekenhuis van vertrouwen
„Als ons ziekenhuis er niet was geweest, was ik waarschijnlijk geen christen meer geweest”, stelt Klaus-Dieter John, arts en directeur van het Peruviaanse zendingsziekenhuis ”Diospi Suyana”, dat ”wij vertrouwen op God” betekent.

GG doen onderzoek naar verslavingsproblematiek
Het deputaatschap diaconale en maatschappelijke zorg (DMZ) van de Gereformeerde Gemeenten laat onderzoek doen naar de verslavingsproblematiek binnen de gereformeerde gezindte. Andere reformatorische kerken zijn benaderd om aan het onderzoek mee te doen.

Synodael Journael (IX): Deining over het bedrog van Episcopius
Woensdag 12 december 1618. Wat er in een week tijd allemaal kan gebeuren. De synode verandert snel in een strijdtoneel.

„Gebedsgroepen steeds vaker zichtbaar op ministeries”
Bidden voor zaken die spelen op het ministerie en de bewindspersonen die daar werken. Meestal een keer per week komen ”Rijksbidders” samen om dat te doen. In Den Haag zijn er inmiddels zo’n dertig actief. Hun eindejaarsbijeenkomst vond dinsdag plaats. De boodschap die ze meekregen, was kort en krachtig: „Stap uit je comfortzone.”

Roomse kerken steeds leger
De Nederlandse Rooms-Katholieke Kerk (RKK) telde in 2017 nog 3,7 miljoen leden. Jaarlijks daalt dit aantal met circa 55.000 mensen.

Lukasevangelie vertaald in Papiamento
Het Lukasevangelie is verschenen in het Papiamento, de Arubaanse versie van het Papiaments.

Dr. Koopmans: Een kerk die zwijgt, is geen kerk
Een kerk die zwijgt wanneer zij móet spreken, is geen kerk. Die opvatting doortrok het korte leven van de hervormde theoloog dr. Jan Koopmans (1905-1945). Een verdwaalde kogel van de Duitse SS beëindigde het leven van een begaafd theoloog, vlak voor de bevrijding.