Logo Ankergemeente Ankergemeente

Gods volk
Jeremia 31:1

Waarom jongeren van lange preken houden
Sommige predikanten zetten wat Bijbelse feiten op een rij. En dat is dan de preek. Maar volgens de Amerikaanse theoloog dr. Bryan Chapell werkt het zo niet. „Dan krijg je een lezing. Een predikant laat niet alleen de betekenis van een tekst zien, hij past een onveranderde waarheid ook toe in een veranderende wereld.”

Ds. Pieters neemt beroep aan naar hhg Elspeet
Ds. W. Pieters, predikant van de hersteld hervormde gemeente (hhg) te Garderen, heeft het beroep aangenomen dat op hem was uitgebracht door de hhg te Elspeet.

Walburgiskerk Zutphen weer in gebruik
De Walburgiskerk in Zutphen, sinds juli 2016 eigendom van Stichting Oude Gelderse Kerken, is vrijdagmiddag feestelijk weer in gebruik genomen.

„Galileo zwakte zijn ketterse brief af om aan Inquisitie te ontkomen”
Redactie wetenschap

Keniaanse christen gedood door al-Shabaab
In het oosten van Kenia zijn vorige week twee busreizigers gedood toen zij de islamitische geloofsbelijdenis niet konden opzeggen.

Christian Stier: Hartzeer om het Joodse volk
Het lag niet voor de hand dat Christian Stier zijn vader zou opvolgen bij Israël en de Bijbel. Toch nam hij onlangs het roer over, met passie. „Ik heb er heel veel voor over om Joden in aanraking te brengen met de Messias.”

Ds. T. Cammeraat in Veenendaal begraven
Op algemene begraafplaats De Munnikenhof in Veenendaal is vrijdagmiddag ds. T. Cammeraat begraven. De emeritus predikant binnen de Protestantse Kerk in Nederland overleed maandag op 82-jarige leeftijd.