Logo Ankergemeente Ankergemeente
Kerkelijk centrum 'De Rank'
Lupinestraat 11
3434 HA Nieuwegein.
✆ 030-606 42 88

Paulus stilgezet
Romeinen 7:9b

Burgemeester Bilder wandelt op Bedevaartspad Hasselt
Hasselt timmert aan de weg met een wandelroute door de oude Hanzestad. Burgemeester Eddy Bilder opende begin juli het eerste onderdeel van het Bedevaartspad Hasselt. Een maand later staat hij er weer.

Veel regelwerk als dominee buiten preekt
Psalmen zingen in een weiland of naar een preek luisteren op de camping. Vanwege de coronamaatregelen worden er steeds vaker openluchtdiensten gehouden. Achter zo’n bijeenkomst zit heel wat organisatiewerk. „Het zou mooi zijn als kerken de protocollen met elkaar delen.”

Bijbel vertaald in 700 talen
De gehele Bijbel is sinds het begin van deze week in 700 verschillende talen beschikbaar.

Video: Vader en dochter Labee over kerk van de toekomst
Hoe ziet de kerk van een nieuwe generatie eruit? Voor de serie ”Kerk in 2050” maakte de videoredactie van het Reformatorisch Dagblad een tweeluik waarin een ouder en kind doorspreken over de kerk van de toekomst.

Column vanuit de VS: Bidden, vasten en luisteren
Ontreddering en vastberadenheid. Dat is de emotie en de houding die ik zie bij veel Amerikaanse christenen uit mijn kennissenkring.

Ds. W. Visscher: Kerk in toekomst heeft voorbeelden echte godsvrucht nodig
Meer en meer loopt onze agenda vol met het aardse, zegt ds. W. Visscher. Hét front voor de kerk van de toekomst ziet hij liggen in innerlijke secularisatie die het hart naar beneden trekt. Om die ontwikkeling te keren is tegenwicht nodig: wortelen in de traditie en vanuit dat verleden leren verlangen naar Gods toekomst.

Corona stelt christen voor dilemma
In sommige landen worden christenen tijdens de coronacrisis voor een haast onmogelijke keuze gesteld: verhongeren of hun geloof afzweren.